Sådan finder du den rigtige computer

By | February 28, 2019

Skal du skifte din computer ud, og er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Så kan denne artikel hjælpe dig. Her går vi nemlig i dybden med, hvordan du finder en computer, der passer til dine behov.

Hvad skal computeren bruges til?

Før du køber en ny computer, skal du først og fremmest gøre dig nogle tanker om, hvad computeren skal bruges til. Der er nemlig stor forskel på, hvad den skulle kunne, alt efter om du skal game eller blot besvare lidt mails og surfe på internettet. Skal du blot bruge computeren til at svare på mails, streame diverse programmer eller søge på internettet, kan langt de fleste computere følge med i dag. Det er mere, hvis du skal bruge avancerede programmer som Photoshop og Adobe After Effects, at det vil stille store krav til computeren. Det vil det desuden også, hvis computeren skal bruges til gaming.

Vælg hellere en computer der er lidt bedre

Når du har gjort dig nogle tanker om, hvad du skal bruge computeren til, skal du på indkøb. Vi anbefaler altid at købe en computer, der er lidt bedre, end hvad dit behov er. Det betyder nemlig, at du vil kunne have den i flere år. En computer bliver dårligere med årene, og derfor er det godt at have lidt at give af. Vælger du desuden en computer, der kun lige kan klare kravene, risikerer du også, at programmet eller spillet er langsommere, end hvad godt er. Derfor kan du altså gøre klogt i at vælge en computer, der kan noget mere, end hvad dit behov er. Det behøver slet ikke at koste så meget mere, som man skulle tro.

Sammenlign altid priser

Der kan være stor forskel i priser på computere. Der er i dag rigtig mange forhandlere, og derfor er der ofte tilbud. Hvis du ønsker at spare penge på computeren, bør du altid undersøge priser i de forskellige varehuse. Tit kan du gøre nogle rigtig fine besparelser, hvis du bruger lidt tid på at undersøge priser. Et andet godt tip kan være at spørge, om du ikke kan få rabat, hvis du køber en mus eller et tastatur med. Dette forudsætte naturligvis, at du skal bruge det. Ellers vil det blot blive dyrere. Nogle varehuse har også nogle fine tilbud, hvis du for eksempel gerne vil have antivirus eller forsikring med.

Lån penge til din nye computer

Mangler du penge til en ny computer? Så findes der heldigvis masser af gode lånemuligheder på det danske marked. Mange forhandlere tilbyder at lave en kreditaftale, hvor du betaler af på computeren over et bestemt antal måneder. Denne periode vil oftest være på 24 måneder. For at kunne låne penge gennem en kreditaftale, skal du kreditvurderes. Her kigger forretningen blandt andet på din indkomst, samt om du står i RKI.

En anden mulighed du har for at låne, er hos en online låneudbyder. I Danmark har vi rigtig mange udbydere af lån online. Rigtig mange af dem tilbyder rentefrie kviklån til førstegangskunder. Er du ikke førstegangskunde, vil der på mange lån være en rentefri periode på 30 – 60 dage. Det kan være rigtig attraktivt, hvis du står og mangler penge til en ny computer. Når du ønsker at tage et rentefrit lån, skal du altid være opmærksom på, om der er gebyrer på lånet. Ved rentefrie lån ligger omkostningerne nemlig tit i gebyrerne i stedet for renterne. Det er ikke altid, men er du ikke opmærksom, kan du ende med et rentefrit lån, der er dyrere end først antaget.