Hvad er utæt tarm syndrom?

By | March 28, 2019

Utæt tarm syndrom sammenholdt med autisme er stadig ved at blive undersøgt; en række undersøgelser og forskning er på vej til bedre at forstå hvordan syndromet starter, hvorfor det kan være fremherskende i autistiske børn, og hvordan man behandler det. Simpelthen, utæt fyr syndrom er tarmvæggen manglende evne til at holde ud af store, uønskede molekyler. Dette symptom på autisme betyder oftest, at tarmvæggen er blevet ændret til at blive gennemtrængelig. Utæt tarm syndrom hos autistiske børn kan opstå på grund af øget følsomhed eller allergi.

Utæt tarm syndrom er problematisk for ens helbred, fordi det giver mulighed for molekyler og stoffer (såsom proteiner), der normalt er filtreret ud af tarmkanalen i tarmene. Fordi disse molekyler ikke er normalt tilladt inde i tarmen, kroppen misforstår disse ikke-skadelige stoffer som en virus eller infektion og begynder at producere antistoffer til at angribe dem. Dette skaber til gengæld, en proces, hvor ens krop genkender bestemte fødevarer, såvel som enhver af kroppens regelmæssig molekyler, der svarer til disse fødevarer, som skadelige, forårsager en auto-immun sygdom hvor kroppen angriber sig selv. Disse er blot to mulige udfald med utæt tarm syndrom. Andre omfatter transport af bakterier, der normalt findes i tarmkanalen til at flytte ind i blodbanen, og forårsage en infektion overalt i kroppen samt en svækkelse af leveren, som forårsager flere toksiner kan cirkulere i hele kroppen, hvilket fører til en række medicinske problemer.

Hvad kan forårsage utæt tarm syndrom? Forskere arbejder stadig mere fuldt ud at forstå årsagerne, men nuværende medicinske diagnoser tyder på, at en kost høj i alkohol og koffeinindtag, visse stoffer som ibuprofen og antacida, eller en kost med højt indhold af kulhydrater kan reducere tykkelsen af den tarmvæggen samt andre mulige årsager. Disse er blot et par mulige årsager og måder at behandle utæt tarm syndrom er lige så usikkert som grundene. På grund af følsomhed i fordøjelsessystemet med utæt tarm syndrom finde mange forældre til autistiske børn, at sætte deres barn på gluten – og kasein-fri kost kan hjælpe. Både gluten og kasein er proteiner, og en kost med disse proteiner kan irritere og opflamme en utæt tarm syndrom – men i øjeblikket forskere stadig studerer dette. Du kan også behandle utæt tarm syndrom ved at undgå alkohol, koffein, ibuprofen eller krydret mad – hvilket kan forårsage irritation i tarmene.

Forståelse utæt tarm syndrom er en løbende proces for forældre med autistiske børn, læger og forskere, men det betyder ikke, at der er intet du kan gøre for at behandle den. Blot at være opmærksom på, at din autistiske barn kan have utæt tarm syndrom vil hjælpe dig til bedre at forstå og forbedre hans eller hendes liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.