De 10 mest dødelige fejl Business partnere gøre– og hvordan man undgår dem

By | December 21, 2018

Copyright 2006 Stephen Furnari

En af de bedste måder en iværksætter kan finde den investering penge han eller hun har brug at dyrke deres forretning er ved at finde en strategisk eller joint venture partner. I et godt partnerskab, vil hver partner bringe ekspertise eller aktiver, som anden partiet er forsvundet, men som er nødvendige for virksomhed at være vellykket; for eksempel: kontanter!

Hvis det gøres korrekt, kan et partnerskab være stor, en måde at dyrke din virksomhed uden at implementere vanskelige og tidskrævende ændringer i din virksomhed. Et partnerskab kan hjælpe dig med at øge din andel, opnå en ny konkurrencefordel, og hjælpe dig til at reagere og tilpasse sig hurtigere til at ændre på markedet.

Men forretningspartnerskaber kan være hårdt, og at komme ud af en dårlig en kan være værre end en grim skilsmisse.

I min praksis komme iværksættere ofte til mig, når det er for sent. I et typisk scenario kommunikation har opdelt mellem partnerne, de er blevet smidt ud af deres business, penge er blevet stjålet og alle er ved at sagsøge alle andre.

Lad mig sætte dette i konkret for dig. Hvad jeg har fundet er, at når jeg hjælpe mine kunder med at skitsere deres forhold til deres partnere skriftligt før de går i gang, vil det koste dem mellem $1.500 og $7.500 for en simpel partnerskab. Når klienter ikke gøre denne up-front arbejde og leje mit firma til at sagsøge deres partner (eller forsvare en retssag) når tingene går dårligt, det kan koste op til 10 gange beløbet i retssager!

Hvad jeg har fundet er, at når fremtidige samarbejdspartnere hash ud af deres forhold, før de komme i gang, de har længere og mere vellykkede partnerskaber og de spare en betydelig mængde af penge på advokathonorarer. For at hjælpe fremtidige samarbejdspartnere få samtalen i gang, har jeg lavet en Business partnere spørgeskema, der hjælper fremtidige partnere begynde at skitsere deres forhold skriftligt. For at få dit gratis eksemplar, email mig på sfurnari@furnarilevine.com.

Her er et par andre forslag til at hjælpe med at holde dig og dine partnere sag!

1. gå tilbage til Basics

Før du endda starte jagt til en potentiel partner eller beslutte, at et partnerskab er absolut den vej at gå, tage et kig på din forretningsplan. Afgøre, om et sådant træk er i overensstemmelse med du forretningsmål. Hvad er din organisatoriske mål? Ønsker et partnerskab hjælpe du nå disse mål? Er det i overensstemmelse med målene for din virksomhed? Et partnerskab er ikke en magisk bandage, der vil løse virksomhedens problemer. Hvis du føler at din beslutning om at partner er en defensiv flytte, det måske en indikation af en centrale problem, der bør fastsættes inden for din virksomhed, ikke eksternt. På samme måde, ikke haste ind i partnerskabet fordi du stole på en til at starte din virksomhed.

2. den dødbringende E: Ego & følelser

Den dødbringende E kan fælde du i en potentielt vanskelige situation med din partner. Omgivet af et utal af officielle dokumenter og at træffe vigtige beslutninger, kan dit ego forårsage du at gøre påstande og udtalelser, der kan vende tilbage til at bide dig senere. For eksempel ved at skelne dig selv som selskabets officielle beslutningstager, bliver du ansvarlig for din partners beslutninger også. Lige så farligt er dine følelser, som kan føre dig til at danne urealistiske forventninger eller improviseret løfter eller forpligtelser.

3. må ikke ignorere mulige muligheder/ophold fleksible

Cash-strapped iværksættere har en tendens til at stoppe deres søgen efter en partner, når de finder den første person, der demonstrerer en evne til at skrive en check. Forblive uudnyttede, indtil du underskrive en aftale med din potentielle partner. Aktivt dyrke dine alternativer kan give dig et bedre perspektiv på partnerskabsprocessen og giver dig mulighed for at spørge dig selv, “er dette partnerskab virkelig den bedste løsning?” At holde dine muligheder kan åbne hjælpe dig sammenligne de relative fordele og ulemper ved hver alternativ, herunder et partnerskab. Ikke alene betyder dette forhindre dig i at afsætte overskydende tid, penge og kræfter på subprime partner candidate, men du får sikkerhed for, uanset hvilken beslutning du var den bedste.

Også overveje mulige offeromkostninger. Sammen med fordelene af et partnerskab, du også påtage sig forpligtelser, ligesom din partner konkurrenter. Vil denne omstændighed konflikt med potentielle muligheder i fremtiden?

4. danne en Exit-strategi, før du går i gang

Være realistisk. Konflikten er uundgåelig og du vide aldrig, hvor alvorlig den kan få. Selv om det forekommer kynisk, bør du tænke på hvordan du vil forlade partnerskab… før du går i gang. Overvej det opholder sig rede for din næste lejlighed. Mens du og dine partnere er stadig på gode vilkår, er det afgørende for at bestemme, hvordan at tildele din virksomheds aktiver i tilfælde af du og din partner beslutter ikke at arbejde sammen længere. Du skal også enige om hvad de skal gøre med forretning eller aktiver i tilfælde af en utidig opsigelse, såsom en partners død. At have en exit-strategi vil hjælpe dig med at vedligeholde din selvstændighed – din skæbne og i din virksomhed forbliver i hænderne, ikke din partner.

5. kortlægge din gensidige forventninger skriftligt

Før du kommer i gang, og eventuelt inden du mødes med din advokat, forberede en almindelig dansk køreplan for forholdet mellem dig og din partner. Nogle store fordele er: gør det muligt at udarbejde en partnerskabsaftale med din advokat inden han forelægger det for din partner advokat; dens fleksibel struktur gør det muligt at eksperimentere med forskellige forhold konfigurationer til at se, hvilken en du er mest tilfreds med; du vil have en klarere idé om, hvad du ønsker fra partnerskab; og vigtigst af alt, du kan tydeligt skelne forretningssager fra juridiske spørgsmål, og bruge advokater kun for at drøfte den sidstnævnte, som vil spare dig penge på advokathonorarer.

Dette bringer os til det næste punkt.

6. få juridisk rådgivning tidligt

Få juridisk rådgivning fra begyndelsen. Lad din advokat ved, hvad dine mål er, og han eller hun vil lade dig vide, hvad du skal gøre for at komme dertil. En advokat kan også vurdere hvor realistisk eller gavnlig dine ambitioner er. De kan hjælpe dig med at strategize din forhandlinger og planlægge hvad de skal bede for og når. Bemærk også, at den advokat, der repræsenterer anden siden er det, du bør se ud for. Du og din kommende partner skal diskutere den forretningsmæssige side af dit forhold først og om muligt kun indføre advokater senere.

7. ikke gøre alt selv

En god leder ved Hvornår at uddelegere ansvar. Fors¯g ikke at gøre alt selv. Forudsat at du allerede har taget skridt til at omhyggeligt vælge pålidelige konsulenter og medarbejdere, kommunikere med dem, der arbejder for dig. Advokater, revisorer og ledere kan give et mål, specialiserede perspektiv og en mere realistisk tone til hvad der kunne være en alt for optimistisk plan. Have teknisk og ekspert rådgivere på side kan også hjælpe dig med at forstå finansielle og operationelle konsekvenser relevante for begge parter.

8. hast gør (dyre) affald

Det er sandt, tid er penge. Men at ignorere detaljer og forsøger genveje vil sandsynligvis forårsage forsinkelser eller værre, dårlige beslutninger når udforme et partnerskabsprojekt. Husk, hvis din partnerskab blæser op, vil det koste dig langt mere tid, penge og hjertesorg end hvis du gør ting lige fra begyndelsen.

9. må ikke overse detaljer

Som iværksætter har du allerede en evne til at se det store billede. Det er detaljerne, men det vil tilføre værdi til din vision i det lange løb. Dækker de følgende baser vil hjælpe buffer du mod ukontrollabel ændringer i markedet, driftsudgifter, og selv følelser mellem dig og din partner. Før du går i gang: fastsætte de mål og forventninger til hver partner; afgøre hver partner bidrag med hensyn til midler, dygtighed og tid; vurdere, hvor stor indtjening vil blive tildelt i forhold til mængden og typen af arbejde; tildele roller og relaterede opgaver for hver partner; eksempelvis beslutte hvem vil styre det partnerskab, der vil få uddannelse og leje ansatte, osv.; danne evaluering mål og planen måder at overvåge og vurdere resultater; og fastlægge en procedure for at løse problemer, når ting bryde ned; for eksempel, mægling eller voldgift.

10. stole din tarm

Min nuværende partner udelukket, jeg har gjort sig skyldig i nogle dårlige beslutninger om forretningspartnere. Jeg var involveret i et partnerskab hvor jeg ejes og administreres en investeringsejendom i et skisportssted med to andre mennesker. Mine partnere var sociale bekendte hvis virksomheden jeg nød meget i denne type indstilling. Dog kaste penge, følelser, magt og økonomisk risiko i blandingen, og ting fik hurtigt anspændt.

Det første tegn på at interessentskab ikke kan være en god en var i starten. Vi sad i en maleriske Vermont restaurant og en af partnerne kastede et temperament raserianfald om at lave et tilbud på en ejendom, vi overvejede. Hvad var en meget logisk og aritmetiske beslutning for mig, var en meget følelsesladet for denne person. Efter udbrud havde jeg en dårlig fornemmelse om den interpersonelle dynamik af partnerskabet. Jeg besluttede at gå videre alligevel, fordi de økonomiske udsigter blev fremragende.

Sikker nok i mindre end et år var vi ikke på talefod. Heldigvis, før vi fik startet, jeg insisterede på en jern-pletterede partnerskabsaftale, der havde en mekanisme i det for mig at komme ud. Jeg endte med at tjene penge på investeringer, men ikke nok til at betale for et års forbrug af argumenter, stress og distraktion fra min advokatpraksis. Jeg gjorde ikke stole på min tarm og det koster mig i det lange løb.

Et interessentskab er virkelig et ægteskab. Som alle ægteskaber går, når tingene er gode, de er store, og når de ‘re ikke, ser! Hvis du får en dårlig fornemmelse om din fremtidige partner, stole på dig instinkter, de er normalt korrekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *