Anbefalet søvn efter alder til spædbørn, småbørn og børn i skolealderen

By | September 1, 2022

Antallet af timer, du skal sove hver nat, afhænger af din alder, helbred og medicin. Spædbørn, småbørn og børn i skolealderen bør sove ni til 10 timer om natten, mens teenagere og voksne skal sove omkring otte og en halv time om natten. Spædbørn kan have brug for mere søvn, så du vil måske diskutere dette med din læge. Men hvis du har en kronisk tilstand, såsom diabetes, er det en god ide at konsultere en læge om den passende mængde søvn.

Mens den anbefalede søvn efter alder er et godt udgangspunkt for forældre, er det også vigtigt at indstille en vågnetid og holde sig til den. Ændring af vågentid eller sengetid hver nat sender den forkerte besked(https://sleepzone.dk/) til dine børn om søvn. Indstil en konsekvent, beroligende sengetidsrutine, såsom en historie eller blød musik. Begræns koffein og andre stimulerende aktiviteter før sengetid. Hvis du ikke kan få nok søvn, kan du prøve et par forskellige tidspunkter af dagen, men gør dem ikke for ofte.

Ud over at bruge CDC’s anbefalede søvn efter alder, bør du se på dit barns soveplan og hvor længe de har brug for at sove. Nyfødte har brug for de længste søvncyklusser i enhver aldersgruppe, med et gennemsnit på 14-17 timers søvn om dagen. Ældre spædbørn kan derimod kræve flere supplerende lur i løbet af dagen. Den anbefalede søvn efter alder for børn i skolealderen bør dog være ni til tolv timer om dagen.

Generelt har småbørn brug for mellem elleve og tretten timers søvn om dagen. Selvom de måske ikke lurer i løbet af dagen, er de stadig ofte trætte. Førskolebørn kan på den anden side stadig lure, selvom de ikke længere tager lur. I løbet af denne tid er småbørn mindre tilbøjelige til at have brug for mere søvn. På trods af deres voksende fysiske og mentale udvikling fortsætter deres søvnbehov med at ændre sig dramatisk. Mens den anbefalede søvn efter alder varierer fra det ene barn til det næste, er det stadig vigtigt at etablere en soveplan og give et roligt miljø for dit barn.

Selvom søvn ofte overses som en nødvendig del af den tidlige barndoms læring, er det vigtigt at sikre, at børn får nok søvn. En sund søvnplan fremmer sund hjerneudvikling, forbedret læring og sund følelsesmæssig regulering. Men ikke at få nok søvn kan øge et barns risiko for visse sygdomme, såsom ADHD eller andre lidelser. Derfor skal du være fleksibel og tålmodig, når du forsøger at etablere en rutine for dit barns søvn.

Mens spædbørn er afhængige af forældrenes hjælp til at sove, er de også i stand til at sove alene efter seks måneder. Af denne grund kan de stadig vågne op om natten for bleskift eller fodring. Men hvis dit barn vågner ofte om natten, kan du tilskynde til en længere nattesøvn ved at sikre, at han eller hun har mindst tretten timers uafbrudt søvn hver dag. Hvis dette ikke er muligt, er det værd at diskutere dette med dit barns læge.